Split uz dosta muke svladao Alkar

Split je uz dosta muke svladao Alkar u utakmici 23. kola HT Premijer lige. Žuti su slavili rezultatom 84:89.

Alkar puno bolji u prvom dijelu. Tijekom prve, ali i druge dionice su domaćini imali po plus pet poena razlike. Puno ispucanih, ali i promašenih trica kod Splita je držalo sinjsku momčad u prednosti. Minimalnih 40:39 za Alkar je bio rezultat na poluvremenu utakmice.

Dobrom rolom Marka Lukovića Žuti bježe na plus pet sredinom treće dionice što im je bilo prvo mini odvajanje. Vezali su uskoro Sani Čampara i Toni Perković par dobrih akcija za plus deset, ali su Sinjani ubrzo uzvratili s dvije trice za 60:66 na ulasku u zadnju dionicu.

Marko Luković otvara odmah s pet vezanih poena, a zatim i Perković polaganjem za novih plus deset za Split (63:73). Domaćini se nisu dali pa se u zadnje dvije minute ulazi sa 76:81. Vjerojatno ključni trenutak dogodio se na ulasku u zadnjih 60 sekundi kada Čampara pogađa faul-koš tricu za 78:85.  Uslijedila je lutrija slobodnih bacanja u kojoj Split mirno rješava utakmicu.

Marko Luković bio je igrač utakmice s 22 poena i šest asistencija. Roko Ukić je ubacio 12 poena, a Sani Čampara je postigao 10. Ivan Vučić je predvodio Alkar s 15 poena. Srđan Brocić je ubacio 13 poena.

Related Articles