Srbin priznao: “Pušio sam marihuanu i imao viziju da ćemo osvojiti u Indianapollisu”

Bivši srpski košarkaš Dejan Koturović ostao je upamćen kao dio zlatne generacije iz 2002. kada je reprezentacija tadašnje Jugoslavije osvojila Svjetsko prvenstvo u Indianapollisu. Čabarkapa, Bodiroga, Rakočević, Stojaković su bili samo neki od igrača s kojima je tada došao do svjetskog zlata. Koturović danas nema nikakve veze s košarkom te je postao “šaman”.

Koturović se pojavio kao gost u emisiji youtube kanala Balkan info”

“Igrajući za Albu, poslije silnih operacija i ulaženja u formu uz sitne povrede, već sam bio probao marihuanu. Neredovno, rijetko sam je konzumirao, a jedne nedjelje kada mi je trener dao sedam dana slobodno da ne treniram, s prijateljima, američkim scenaristom i njemačkim glumcem, od ponedjeljka do petka smo svaku večer popušili po jedan džoint. I primjetio sam da me je to spasilo nekih bolova. Nastavio sam pušiti redovnije i poanta je da sam pred početak priprema shvatio da mi sutra počinju pripreme sa reprezentacijom za Svjetsko prvenstvo, ne smijem više da pušim marihuanu. ‘Primio’ sam se kako to nije nikakva droga, laka droga, već da je lijek, ali kasnije sam tek shvatio da to baš i nije sve tako kako sam mislio u tom trenutku”, ispričao je Koturović.

Pored svjetskog zlata, ima i europsko s čuvenog EP iz Atene 1995. godine, ali je po završetku karijere na drugi način privlačio pažnju.

“Kada sam shvatio da moram biti čist i da treniram s reprezentacijom, legao sam u krevet i žmireći sam dobio viziju, i vidio sam nas kako se penjemo na prvo mjesto pobjedničkog postolja i da sam proglašen za MVP turnira. To je bila jaka, lijepa vizija, sa suzama u očima povjerovao sam to, nisam neka vidovita Zorka, tako mi se dogodilo. To me je držalo i sigurno sam dao doprinos i na terenu i van terena s tom vjerom da ćemo pobijediti”, prisjetio se Koturović detalja pred put u Indianapollis.

Pričao je i o samim pripremama, kao i SP, te da je imao peh zbog uložaka za tenisice

“Imali smo jako diskutabilno prvenstvo, pa i pripreme na kojima smo dosta utakmica izgubili. Izbornik Svetislav Kari Pešić me je morao odmarati, slabije sam trenirao jer su mi se upalile Ahilove tetive, a zašto? Zbog uložaka za tenisice i osjetljivijeg stopala, nisam mogao trčati već šetati prvo barem mjesec dana. U naponu energetske i fizičke snage, mislim da bih i bio MVP prvenstva da nisam upalio tetive na početku priprema. Doslovno sam igrao playmakera u obrani, igrali smo presing preko cijelog terena, bio sam dovoljno brz i snažan”.

Bivši reprezentativac se po povlačenju počeo zanimati za egzotične biljke Amazone i Južne Afrike te se posvetio specifičnom liječenju ljudi od ovisnosti.

Kad postaneš prvak svijeta u nekom sportu, nije lako zadržati se, jer uvijek netko te hoće srušiti. Izgleda da sam svoje ambicije ispunio i poslije tog Svjetskog prvenstva igrao sam u Italiji, pogriješio sam što nisam ostao u Berlinu, Alba je sjajan klub, uživao sam tamo. Nisu navijači kao što su Zvezdini i Partizanovi, sjećam se kada su nas grobari naši gađali stolicama u glavu, pokojnog Brkića su pogodili. Poslije kao nismo htjeli tebe”, ispričao je, između ostalog, Dejan Koturović.

Related Articles