Stanko Barać odlazi u mini-kamp Pacersa

Array

Prije par mjeseci Stanko Barać izrazio je želju za igranjem u najjačoj ligi svijeta, a sve je izglednije kako će mu Indiana Pacersi pružiti priliku da pokaže zaslužuje li mjesto među ponajboljim košarkašima današnjice.

Centar Cedevite, 28-godišnji i 217 centimetara visoki Barać trebao bi idući mjesec (od 13. do 18.06.) sudjelovati u mini-kampu u Indianapolisu gdje će Pacersi odlučiti o budućnosti bivšeg hrvatskog reprezentativca.

Baraća je 2007. godine kao 39. pick prve runde izabrala momčad Miami Heata, ali ga odmah proslijedila Indiana Pacersima, koji još uvijek imaju njegova prava na raspolaganju. Indiana je pokušala prije nekoliko godina s Baraćem potpisati višegodišnji ugovor vrijedan nekoliko milijuna dolara, ali u to je vrijeme igrao u Efesu te ipak odlučio ostati u Europi.

Ove sezone stigao je u Cedevitu za koju je upisao 17 nastupa u ABA ligi te 12 nastupa u domaćoj Ligi za prvaka. Najbolju ovosezonsku partiju odigrao je u posljednjem kolu Lige za prvaka kada je Zagrebu ubacio 24 koša pridodavši tome 7 skokova.

Related Articles