Sutra se odlučuje o ABA ligi

Sutra se određuje sudbina ABA lige. Naime, vodstvo regionalnog natjecanja sutra ima sjednicu koja će se održati putem video-poziva.

Već smo pisali kako puno toga ovisi o hrvatskim “rukama u Saboru”. Izgleda kako su se Hrvati pomirili da se rješenje može donijeti samo za zelenim stolom i s “kata iznad”. Financijska situacija je takva da je Cibona već privremeno otpustila pola momčadi i sve osoblje osim direktora koji po zakonu mora biti zaposlenik i trenutno je jedina osoba koja radi u klubu.

Zadar je poslao kući svoje Amerikance koji će se teško vratiti, a vjerojatno bi im bilo bolje da su ostali mjesec dana u Hrvatskoj s obzirom na pandemiju koronavirusa u SAD-u. S obzirom na takvu politiku otkaza Hrvati su zapravo pokazavši da nemaju s čime nastupati rekli jedno: Odluka za zelenim stolom i proširenje lige na 14 klubova bez relegacije.

Iz Splita, kao predstavnika iz ABA 2 lige, nije bilo nekih signala i službenih objava već se pomno čeka rasplet kojem se svi nadaju. To je zapravo prolaz Žutih u ABA ligu zajedno s Borcem iz Čačka. Nažalost po makedonske košarkaške prijatelje iz MZT-a, ali odluku treba pričekati i službeno.

Sutra ćemo poslije Whatsapp video poziva biti pametniji….

ABA league to decide it’s future tomorrow after video conference

ABA league’s board meeting is expected to be held tomorrow. Due to coronavirus outbreak the meeting will be held in video-conference mode.

From Croatian perspective, Cibona terminated contracts with almost everyone (staff, coach, players) while Zadar sent home American players. BC Split turned on silent mode and waiting for decision.

ABA league is expected to cancel the season but it’s still unknown if they will announce league champion (Partizan) or to organise play-off after the situation get better with coronavirus.

On the other hand, Croatians are supporting the idea of league expansion to 14-clubs next year (with Borac from Serbia and Split promoted as two best placed teams in ABA 2 league). It’s also expected that there will be no relegation this season (Zadar to stay in ABA league).

 

Related Articles