Toni Kukoč uveo Pau Gasola u Hall of Fame!

Velikoj europskoj večeri u Neismith košarkaškoj Kući slavnih prisustvovao je i naš Toni Kukoč.

Sinoć su u Neismith košarkaškoj Kući slavnih prisustvovali najveći europski igrači svih vremena Dirk Nowitzki, Pau Gasol, Tony Parker i Toni Kukoč. Naš Toni je uveo starijeg od braće Gasol u “košarkašku besmrtnost”.

Pau Gasol je jedan od najvećih Europljana svih vremena, a uz našeg Tonija i najtrofejniji. Podsjetimo, za vrijeme igračkih dana osvojio je praktički sve – dva NBA prstena, dva srebra i jednu broncu s Olimpijskih igara, zlato s Mundobasketa te tri zlata, dva srebra i dvije bronce s Eurobasketa. Bio je dva puta MVP Eurobasketa, jednom MVP Mundobasketa, te je jednom bio najbolji strijelac Mundobasketa i tri puta Eurobasketa, a prestižnu nagradu Euroscar za najboljeg europskog igrača osvojio je četiri puta (Toni Kukoč pet puta osvajao nagradu).

Gasol se dirljivim govorom obratio brojnoj publici te je progovorio o značaju koji je Kukoč imao za njegovu karijeru.

‘Da ste mi rekli kad sam bio mlad, dječaku koji je odrastao u malom gradu, da ću upoznati Tonija Kukoča, i da će me on uvesti u Kuću slavnih, ne bih vam vjerovao. A ipak smo tu, Toni. Toni je bio sjajan igrač, izvrstan igrač. Mislim, inspirirao je toliko mnogo europskih igrača dok su odrastali. Ugledao sam se na tebe. Inspirirao si me da slijedim tvoje korake.’

Kada jedna takva veličina kao što je Gasol uzme Kukoča kao igrača koji ga je inspirirao kao mladog igrača, možemo samo konstantirati da je to konačna potvrda Kukoča kao ne samo jednog od najboljih Europljana, već i opčenito igrača svih vremena.

Uz Gasola su sinoć u Kuću slavnih primljeni i Dirk Nowitzki, Tony Parker, Dwyane Wade i Gregg Popovich. Nowitzkog su uveli Jason Kidd i još jedna internacionalna legenda Steve Nash, Parkera i Popovicha Ginobili i Duncan, a Wadea Allen Iverson.

Kada se sve zbroji i oduzme, zaista možemo reći kako se sinoć skupila sama krema košarkaških internacionalaca.

Mi bi istaknuli i dirljiv govor Gasola gdje se prisjetio nikad prežaljenog, legendarnog Kobea Bryanta.

‘To je promijenilo moj život i moju karijeru. Tamo sam upoznao osobu koja je uzdigla moju igru ​​kao nitko drugi. Tko me naučio što je potrebno za pobjedu na najvišoj razini. Tko mi je pokazao koliko se moraš truditi i kakav mentalitet trebaš imati da bi bio najbolji. Obveza koju ste morali preuzeti, što je to značilo i što je bilo potrebno da budete vođa.

 

Ne bih bio ovdje bez tebe, brate. Volio bih više od svega da ste ti i Gigi danas ovdje s nama. Nedostaješ mi i volim te.’

Tako je zaključena i jedna predivna i emotivna košarkaška večer. Nakon godina sage o ulasku u Kuću slavnih, Toni Kukoč je prvo ušao, a zatim i uveo još jednu legendu ove igre što je napokon i sama potvrda veličine splitskog “Pink Panthera”.

Related Articles