Zove Žoc, ali zove i Zadar: Božić odbio bogatiju ponudu Partizana

Putevima Kreše Ćosića krenuo je i Luka Božić te polako stvara kultni status kod navijača Zadra.

Prije dosta godina Krešimir Ćosić izjavio je: ‘Zovu Lakersi, ali zove i Zadar.’ Rečenica je to koja je ušla u anale što se tiče hrvatske košarke.

Godina je 2023., lojalnost je pojam koji je izumro, pogotovo u sportu, novac upravlja svime i ona romantika iz nekadašnjih vremena se polako gubi. Ipak smo doživjeli rijedak slučaj koji nas je vratio u neka ljepša vremena.

Naime, Luka Božić je ostao u Zadru, prihvatio je plaću od 120.000 eura nakon što je prvotno zahtjevao 150.000 eura. U jednom trenu se činilo kako je stvar gotova i da od velikog posla neće biti ništa. Božić i njegov agent su jednostavno zahtjevali prevelik novac i Nadzorni odbor nije mogao prihvatiti ogromno probijanje proračuna.

S obje strane su želje bile realne, Luka je htio okruniti svoj naporan rad i vrhunsku sezonu velikim ugovorom, a Zadar je ipak morao negdje postaviti granicu što se probijanja proračuna tiče. U međuvremenu su brojni europski klubovi nudili znatno veći ugovor Božiću od onoga koji može dobiti u Zadru, na popisu su bili i neki euroligaši, a kao najzvučnije ime spominjao se Partizan.

Naime, Željko Obradović je htio Luku, Partizan je nudio plaću od čak 200.000 eura, a bio bi korišten najviše u ABA ligi u kojoj je dokazano dominantan. U Euroligi teško da bi došao do ozbiljnijeg statusa kraj provjerenih imena kao što su Dozier, LeDay ili Smailagić što se tiče krilnih pozicija.

Luka je dečko koji je u zenitu karijere, iza sebe ima vrhunsku sezonu, ugovor i igranje Eurolige pod velikim Željkom Obradovićem na pladnju, ogroman prostor za napredak u daljnjoj karijeri, ali ipak, ključnu figuru ovdje igra Danijel Jusup za kojeg je Luka više puta istaknuo kako mu je kao “drugi otac”.

Tako je Luka prihvatio značajno manju ponudu Zadra, još jednu neizvjesnu sezonu, igranje u rangu kojeg je davno nadmašio samo kako bi ostao u “svojem” Zadru.

Zaista, hvale vrijedan potez s obzirom na neke nove vrijednosti u sportu.

Related Articles