Tricaška rapsodija Splita u Sarajevu: U majstorici odluka o posljednjem članu ABA lige

Košarkaši Splita su u Sarajevu svladali Sparse s uvjerljivih 84:64 te tako izborili majstoricu u kojoj će se na Gripama odlučiti posljednji sudionik ABA lige u sljedećoj sezoni. Bila je to sjajna tricaška rapsodija Splićana koji su “eksplodirali” u drugom poluvremenu.

Dosta nervozno na početku s obje strane. Grč kod domaćih osjetio se na šuterskoj indisponiranosti koja je posebno došla do izražaja. Splićani su praktički cijelu utakmicu živjeli od vanjskog šuta pa sjajnim otvaranjem drugog poluvremena dolaze do plus 12.

Perković i Babić pogađali su važne trice za održavanje vodstva, a na drugoj strani je Gegić uzvratio pa je održao domaćine na životu. Splićani su potpuno zaustavili Kenana Kamenjaša koji nije praktički mogao ni dobiti loptu, no Sparsi su svakako bili blizu potpunom priključku u završnici treće četvrtine.

Marić i Đoković “eksplodirali”

Jedan od ključnih poteza Mile Karakaša bilo je uvođenje Ilije Đokovića koji je sjajno reagirao na otvaranju četvrte četvrtine. Đoković je pogodio prvo faul-koš tricu iz kornera te je zatim vezao šut za dva nakon picka te jednu tešku tricu. Pritom je dobro razigrao Marina Marića koji je sjajno odreagirao u drugom poluvremenu. Marić je na kraju proglašen igračem utakmice pošto je imao 16 poena i 10 skokova te valorizaciju od 28 bodova.

Bilo je tu nerezonskih poteza, ali ovog puta su Splićani odigrali jako kvalitetnu obranu te su ipak pokazali da su kvalitetnija ekipa. Međutim, tu tezu treba još jednom potvrditi u majstorici koja se igra na splitskim parketima!

Koliko dobru šutersku večer je imao Split najbolje oslikava potez Tonija Perkovića.

https://www.facebook.com/ABALiga.jtd/photos/a.412587302143047/4022377991163942/?type=3

 

Related Articles