Turnir u Splitu bez NBA zvijezda? NBA liga bi mogla poremetiti planove Hrvatskoj!

Dok je problem koronavirusa u svijetu i dalje ostao neriješen i dok se traži lijek ili cjepivo sportska događanja i općenito sport nema predvidivu budućnost. Svima je primarni cilj zdravlje, naročito u sportu gdje je nemoguće održati fizičku distancu koja se uporno zahtijeva od medicinske struke.

Toga su svjesni i u najjačoj ligi svijeta koja će sezonu koja je suspendirana tek nekako odraditi, reda radi. No, javlja se problem s budućom 2020./2021 godinom. Povrh svega veliki je problem budućnost i pitanje planova za sljedeće razdoblje. Adam Silver i njegovo vodstvo koje donosi odluke planira novu sezonu započeti negdje oko Božića 2020. Vrlo vjerojatno bi otvaranje bio nekakav uobičajeni Christmas special, nešto na što smo već naviknuti godinama.

Gotovo je sigurno da gledatelji neće u dvorane ući prije početka nove sezone, a i liga je svjesna da je zdravlje prioritet. Pogotovo zbog slučaja Gobert koji je zbog “klaunovskog ispada” na kraju ispao “spasitelj” sportaša i navijača jer se naprasno moralo prekinuti prvenstvo. Najbolji bloker lige je doslovno blokirao cijelu ligu jednim potezom.

NBA 2020./2021. u kontekstu hrvatske reprezentacije

Nemamo nažalost čarobni štapić kojim bi predvidili budućnost, no pomicanje rasporeda bi moglo stvoriti probleme Veljku Mršiću. Kako? Svima je poznato da NBA isključivo gleda sebe i samo sebe. Princip u narodu poznat “ja pa opet ja”. FIBA je prijatelj samo kad su Olimpijske igre u pitanju i dodjela zlatnih medalja.

Božićni početak nove sezone pomiče kalendar. Osim ako ne smanje broj utakmica, liga bi se završila u kolovozu ili najranije u srpnju. Točno pred početak Olimpijskih igara. To znači da su u problemu reprezentacije poput Hrvatske kojima veliki broj NBA igrača neće biti u mogućnosti igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Podsjetimo, turnir u Splitu pomaknut je za godinu dana i po kalendaru bi trebao biti odigran u lipnju 2021. godine. To bi pod navedenim pretpostavkama značilo da su Bojan Bogdanović i Ivica Zubac izgubljeni ?! Naime, njihove momčadi su definitivno pretendenti za nešto “dulji boravak” u playoffu, što znači kasniji završetak natjecanja. Šišijevi Sunsi nisu na “mapi doigravanja” pa bi se na njega možda moglo računati, osim naravno u slučaju iznenađenja.

Igrači su naglasili kako su se spremni odazvati i da jedva čekaju turnir u Splitu, no pitanje je hoće li im NBA liga poremetiti planove?

Related Articles