Srijeda, 4 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  U Zadru najveći veteranski turnir u povijesti

  U Zadru će se od 20.3. do 23.3. održati najveći veteranski turnir u košarci ikada odigran u Europi, službenog naziva III. OTP košarkaški masters veterana.

  - Advertisement -

  Organizator turnira je KK veterana Pet bunara iz Zadra, koji su u samo dvije godine od prvoga turnira uspjeli napraviti pravo malo čudo i u Zadar dovesti ukupno 55 ekipa, od toga 42 muške i 13 ženskih ekipa. Muškarci će se natjecati u kategorijama 35+, 40+, 45+ i 50+, dok žene igraju u kategoriji 30+ i 40+.

  Kod muškaraca u kategoriji 35+ nastupa 10 momčadi, u 40+ osam momčadi, u 45+ 16 momčadi i u kategoriji 50+ osam momčadi, dok kod žena u kategoriji 30+ nastupa pet ekipa, a u 40+ osam ekipa.

  Sve utakmice igrat će se u dvorani Krešimir Ćosić unutar ŠC Višnjik, gdje će se prvi puta, otkada je dvorana u funkciji, košarkaške utakmice igrati paralelno u svih pet dvorana u isto vrijeme.

  Na turniru će igrati brojne europske ekipe, te su neke od njih svjetski i europski prvaci za veterane na zadnjim prvenstvima, koje je organizirala FIMBA. Prisutna će će biti i momčad FIMBA WORLD i jedna ženska ekipa FIMBA EUROPE za koje će igrati igrači iz 20 različitih svjetskih država. Također, na turniru će nastupiti i veterani europskog giganta Maccabija iz Tel Aviva.

  Želja nas organizatora jest da se svi sudionici osjećaju ugodno u gradu Zadru za vrijeme trajanja turnira te smo organizacijski turnir podigli na visoku razinu. Sve ekipe smještene su u hotelima na Boriku, odakle poseban autobus vozi sudionike turnira do dvorane i nazad. Također, svaku večer je predviđen bogat zabavni program, a glavna zabavna večer bit će u petak 21.3. na večeri nazvanoj “Masters party” koja će se održati u klubu Arsenal u Zadru, rekao je predsjednik organizacijskog odbora Tonći Jerak.

  Turniru će prisustvovati i predsjednik FIMBA-e Ruben Rodriguez Lamas, budući da se u petak 21.3. u hotelu Club Funimation Borik održava prvi povijesni kongres o europskoj veteranskoj košarci u organizaciji FIMBA-e EUROPE, gdje će doći delegacije iz preko 20 europskih zemalja, od kojih većina igra za neku od ekipa na turniru. Također, ovaj turnir će nam biti odlična uvertira za ono što nam predstoji sljedeće godine u Zadru, a to je Svjetska liga od 14.4. do 19.4.2015. g. za kategorije 30+ i 40+ kod muškaraca, a 35+ za žene, kaže dalje Jerak.

  Vjerujemo da će zadarska publika koja zna i živi za košarku uživati u nekim potezima starih majstora. Evo samo neka od poznatih imena koji će igrati na turniru: Dino Rađa, Doron Jamchy, Arijan Komazec, Stipe Šarlija, Milenko Topić, Davor Marcelić, Flavio Carera, Ivica Jurković, Veljko Petranović, Miro Jurić, Slavko Kotnik, Nebojša Zorkić, Charles Mandich, Hrvoje Perinčić, Jurica Ružić, Dženan Rahimić, Pero Dujmović, Petar Maleš, Dražen Anzulović, Martin Vanjak, Darko Krunić, Ivan Sunara, Boris Gnjidić, Srećko Jarić, Dušan Hauptman, Branimir Longin, Vladimir Krstić, Dragan Vukčević, Gavrilo Pajović, Roman Horvat, Denis Mujagić, Nenad Videka, Darko Mirt, Darko Pahlić, Miodrag Marić, Marin Pestić

  Zadar ovim turnirom, a i Svjetskom ligom dogodine, postaje centrom europske veteranske košarke i velika je stvar za grad Zadar i iz perspektive turističkog prosperiteta da preko 900 sudionika, koliko ih se očekuje ovaj tjedan na turniru, dođe u Zadar izvan turističke sezone.

  Napomenimo svakako za kraj da sve informacije o turniru (sudionike, raspored itd.) možete pronaći ovdje.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE