Ucjenjuje li Bertomeu Panathinaikos?! Ogromna odšteta za raskid ugovora?

Košarkaški scenarij pomalo podsjeća na onaj osjećaj iz filmova kada se glavni akter zaduži u nesretnog “kamatara” za kojeg onda mora odrađivati sitne poslove kako bi “otplatio dug. No, kada se akter odluči zahvaliti tom kamataru i “izvući iz dogovora” nakon što smatra da su računi čisti, tada mu “kamatar” to nikako neće dozvoliti i tada nastupaju problemi….

Sličnu se događa u Euroligi. Kako javlja Eurohoops (koji se dobrim dijelom sponzorira od Eurolige pa stoga barataju informacijama iz euroligaških administrativnih krugova), Panathinaikos bi u slučaju izlaska iz ugovora s ECA-om trebao platiti odštetu od barem deset milijuna eura. Dakako, u ovako koronakriznim vremenima to je ogroman novac pa i praktički ukupni budžet nekih klubova i liga….

Tako isto Bertomeu odjednom “vadi” svoje odvjetničke trikove poput prethodno spomenutog kamatara koji nikako neće dozvoliti da se glavni akter “izvuče iz dogovora” bez da plati poštenu cijenu….Je li riječ o ucjenama i zakulisnim igricama, teško je na prvu reći….Ali, nakon ovakvih vijesti ne treba se čuditi zašto vlasnici Panathinaikosa nazivaju Bertomeua mafijašem.

Kako zastrašiti klubove koji bi možda htjeli prijeći zajedno s Panatom u Ligu prvaka? Jednostavno se poslužiti “klauzulama” i sponzorskim ugovorima za medijsko pokroviteljstvo kako bi se glas proširio cijelom Europom….

“Nećete iz Eurolige….niste ni prije…”

Nastave li se ovakve zakulisne igrice, europska košarka bez ujedinjenja vjerojatno nikada neće doživjeti uzlet niti će biti ekonomski isplativa klubovima kao što je to nogometna Liga prvaka. Od sponzora pa do novčanih nagrada, odšteta za transfere i razvoj mladih igrača (što je u nogometu spas za male klubove)……

Related Articles