Večeras uz TV prijenos: Novi hrvatski derbi!

Peti ovosezonski dvoboj Splita i Cibone. Ovog puta će se hrvatski derbi igrati u sklopu 30. kola HT Premijer lige. Split će na Gripama ugostiti Vukove nakon povratka na parkete prošlog tjedna poslije COVID pauze i klupske samoizolacije.

Odgoda protiv Borca je Splitu u jednu ruku dobro i došla kako bi momčad mogla vratiti staru formu i pripremiti se što bolje za važne okršaje koji slijede. Derbi protiv Zagrepčana je idealna uvertira i proba stanja pred ABA ligaške izazove.

Trener Splita, Milan Karakaš je zadovoljan odrađenim nakon Hermes Analitice:

_

Stanje je dobro, odigrali smo utakmicu s Hermesom koja nam je pomogla da se vratimo u ritam, osjetimo utakmice. Dižemo se iz treninga u trening, a očekivanja uoči Cibone su uvijek ista kao i prije svake utakmice. Želimo odigrati čvrsto i kvalitetno i na kraju postići koš više. Cibona stiže nakon važne pobjede nad Zadrom, sigurno je da će im ta pobjeda podići samopouzdanje, ali nas to previše i ne zanima. Nas zanimamo mi sami, u čemu možemo biti bolji, kako napredovati i što bolje odigrati protiv Cibone” – kazao je Karakaš.

Cibose pak očekuje mini dalmatinska turneja. Nakon Splita slijedi ABA ligaški okršaj sa Zadrom. Trener Cibosa smatra da se na ovakav ritam utakmica treba naviknuti:

“Nije lako igrati puno utakmica u malom vremenskom razmaku, međutim, umor kao kategorija je nešto o čemu ne smijemo razmišljati niti se na to vaditi. Kako je nama tako je i drugima. Ako kažemo da smo umorni onda ćemo biti, ako kažemo da nismo nećemo. Zagovaramo taj stav. Pripremit ćemo se najbolje što možemo i nadam se da ćemo odigrati bolje ovog puta. Prije svega, da izgledamo bolje na terenu, lepršavije, opuštenije. Očekujem da ćemo doći u situaciju da uzmemo pobjedu.” – rekao je Vladimir Jovanović

Utakmica će biti popraćena na malim ekranima, a navijači će ju moći pratiti od 20 sati uz ArenaSport TV.