Vidaković: Samopouzdanje je donijelo velik broj pogođenih šuteva

Array

Zadar je sinoć na domaćem terenu ostvario uvjerljivu 101:64 pobjedu protiv GKK Šibenik, a danas donosimo izjave trenera i igrača nakon utakmice.

Filip Kraljević, igrač Zadra:

Evo, četvrta pobjeda u nizu u Ligi za prvaka, peta sveukupno. U jednom smo jako dobrom ritmu. Mislim da smo večeras zasluženo slavili. Trener je uspio odmoriti neke igrače, nitko nije igrao pretjerano puno i što je najbitnije – nitko se nije ozlijedio. Moram reći, Šibenik je jako dobro posložena ekipa, ali mi smo uvjerljivo slavili i idemo dalje nastaviti pobjeđivati.

Trener gostiju Jeronimo Šarin:

Ja bih čestitao ekipi Zadra na aspolutno zasluženoj pobjedi. Moja ekipa danas je naletila na Zadra koji je imao šut 80% u prvom poluvremenu, a završio utakmicu s ukupnim šutom od 68%. Tko god se bavi košarkom zna da je to, ne respektabilan, već fascinantan postotak. Jednostavno, s obzirom na naš roster, broj igrača i raspoloženi Zadar, nismo imali apsolutno nikakve šanse. Zaželio bih im sretan nastavak sezone i da dođu u ABA ligu gdje im je objektivno i mjesto.

Rajko Vidaković, strateg Zadra:

U jednoj jako dobroj atmosferi na tribinama, uspjeli smo ostvariti najveću pobjedu ove sezone. Mogu biti zadovoljan s posljednje tri četvrtine, dok s prvom ne mogu, primili smo 20 poena. Da nismo onako napadački igrali i da nismo pogodili toliko teških šuteva, vjerojatno bi završilo u egalu. Međutim, kasnije kad smo obrambeno uspjeli ostvariti ravnotežu i zaustaviti njihov pick ‘n’ roll, otvorilo nam se dosta mogućnosti te brza kontra koju forsiramo cijelo vrijeme.

Postigli smo 101 poen, a ja bih tu posebno naglasio da smo opet imali 20 asistencija. To je četvrta utakmica u nizu da imamo 20 ili više asistencija i ta timska igra donosi nam pun otvorenih šuteva koje su moji momci, uz samopouzdanje, počeli pogađati. Smatram da svi ti šutevi također proizlaze iz dobre obrane i dobrih rotacija, na čemu najviše radimo na treningu, tako da, sigurno da to nije samo plod njihovog opuštanja, već također i plod dobre obrane.

Related Articles