Zadar bez glavnih uzdanica u zadnjoj četvrtini slomio otpor Furnira

Zadar je slavio na gostovanju kod Furnira u novoj utakmici treće faze HT Premijer lige. Hrvatski ABA ligaš je u Zagreb došao bez glavnih uzdanica, Onuakua, Cartera i Mavre. Ali unatoč tomu pobjeda nije došla u pitanje, a zaigrali su i neki mlađi igrači. Konačan rezultat je bio 77:94 nakon što su gosti u zadnjoj dionici slomili otpor Dubravaša.

Dosta “raspucano” s obje strane u početku. Obrane nisu bile na toliko visokom nivou, ali gosti ipak vode s plus pet nakon deset minuta igre (22:27). Zadrani su sredinom druge dionice imali i plus deset (26:36) nakon mini serije Antonija Jordana, ali strpljivo se domaćini vraćaju i drže rezultat “aktivnim” na poluvremenu – 43:48.

Identičan scenariji u trećoj četvrtini. Zadar je ponovno bježao na plus 11 nakon šest poena u nizu Aleksandra Bursaća, ali se Furnir još jednom u završnici dionice uspio vratiti, ovog puta na minus šest (63:69).  Zadar odmah na početku četvrte četvrtine rješava utakmicu u svoju korist. Tijekom prve tri minute nastavka serija 8:0 donosi dvocifrenu prednost gostima.

Trice Kodija Justicea i Domagoja Vukovića potvrđuju pobjedu koju je u završnici “zapečatio” novopečeni roditelj Martin Junaković. Junaković je predvodio Zadar s double-doubleom od 17 poena i 11 asistencija. Kodi Justice je ubacio 16, a dvocifreni su još bili Jan Palokaj s 12 (četiri trice), Antonio Jordano s 12 i Filip Kraljević s 11 poena.

Centar iz zadarske okolice je predvodio Furnir (Ante Smolić) sa 17 poena i šest skokova. Mihajlo Jerković je postigao 15, Andre Isabell je bio na 14 uz šest asistencija. Ivan Tvrtko Majić je ubacio 12 poena.

Related Articles