Zadar protiv Alkara, debitira Anzulović

Zadar (5-2) i Alkar (0-7) danas će otvoriti 8. kolo HT Premijer lige.

Aktualni prvak Hrvatske je pod vodstvom Srđana Helbicha ostvario maksimalan učinak u posljednje tri utakmice. Od ovog tjedna ulogu glavnog trenera obnaša je Vladimir Anzulović koji ima idealnu priliku za nastavak pobjedničke serije – utakmica s Alkarom na domaćem terenu.

“Od ponedjeljka radimo, apsolutno sam zadovoljan kako radimo, ali to nam ne vrijedi ništa, ako ne pokažemo to na parketu.”

Vladimir Anzulović (FOTO: KK Zadar)

Bit će grešaka i izgubljenih lopti, ali to se sve može pokriti ako je zalaganje na nivou. Očekujem maksimalan pristup i pobjedu protiv Alkara. Očekujem da probamo, ne znam hoćemo li uspjeti, ponoviti neke stvari s treninga na utakmici”, rekao je trener Vladimir Anzulović.

Carter: “Puno smo radili da se naviknemo na novi sistem”

Utakmicu je najavio i Justin Carter, a osvrnuo se i na rad s novim trenerom.

“Dobili smo dosta novih informacija i uputa od novog trenera ovog tjedna. Puno smo radili ovih dana da se naviknemo na novi sistem i na novog trenera, ali sve u svemu super je zasad s trenerom Anzulovićem. Alkar će sigurno dati svoj maksimum. Mi smo imali cijeli tjedan da se pripremimo za ovu utakmicu, tako da ćemo moći odgovoriti na sve izazove. Moramo igrati našu igru i biti strpljivi, tražiti prave prilike”, istaknuo je Justin Carter.

Došen: “Odustajanje nije opcija!”

Sinjski Alkar nalazi se u nezavidnoj situaciji, nakon sedam kola ne znaju za pobjedu, slijedi im gostovanje kod aktualnog prvaka, a nakon toga redom Osijek, Šibenka, Split, Cibona, Gorica…

Ipak, Arian Došen vjeruje u prekid negativnog niza. U prošlom kolu protiv Furnira upisao je svoj najbolji učinak sezone, 15 koševa i 6 asistenicija, isto će probati ponoviti i danas.

“Nije ugodno poslije serije poraza, ali posljednjih tjedana se dižemo u formi. Zadar je momčad na koju nije potrebno trošiti riječi, aktualni je prvak i veliki favorit, ali nije neranjiv. Nije ni Zadar briljirao u svakoj utakmici, vjerujem da i mi možemo pokazati više pa se u nekakvom raspletu možda ukaže prilika da zakuhamo situaciju. Dat ćemo sve od sebe, borit ćemo se do maksimuma i pokušati iznenaditi. Odustajanje nije opcija”, izjavio je Arian Došen.

Utakmica između Zadra i Alkara počinje u 17 sati uz prijenos na HKS TV.

FOTO: KK Zadar

Related Articles