Zadar u drugom poluvremenu slomio otpor Osječana

Zadar je na gostovanju u Osijeku slavio protiv Vrijednosnica rezultatom 77:97. Bila je to rutinska pobjeda za Zadrane koji su dugo lomili otpor žilavog domaćina koji je posustao tek u posljednjih 15-ak minuta susreta.

Koš za koš na samome početku. Takav ritam je potrajao skoro pa sve do završnice poluvremena. Jedna slabija reakcija domaćih u završnici pred veliki odmor koju Zadrani na krilima Mavre koriste za prvo veće odvajanje na 39:48.

U nastavku Zadar polako lomi otpor domaćih s ipak širom rotacijom. Razigrali su se Carter i Junaković pa Zadrani na ulasku u posljednjih deset minuta imaju plus 12 na svome kontu – 66:78.

Ključni trenutak “raspada” rezultatske neizvjenosti odvija se tijekom do pet minuta prije kraja. Gosti režiraju 15:4 seriju preko Junakovića za odlazak na 72:90. Do kraja Zadrani mirno privode susret kraju bez većeg rezultatskog stresa.

Junaković je s 20 poena bio predvodnik Zadra. Mavra je postigao 14, a po 11 su upisali Jordano i Carter. Osječane je predvodio Robert Kujundžić s 31 poenom.

Related Articles