Zdravko Radulović novi je trener Zaboka

Zdravko Radulović novo je ime na klupi premijerligaša iz Zaboka nakon što je ranije ovog mjeseca sporazumno raskinut ugovor sa Ivanom Tomasom.

Zabok je dio elitnog razreda hrvatske košarke već 15 godina, a do sada su ga s klupe vodili Dragutin Črnjević, Ivan Perinčić i, već spomenuti, Ivan Tomas.

Zdravko Radulović iza sebe ima bogatu igračku karijeru tijekom koje je igrao za Bosnu, Cibonu, Aris (najbolji strijelac Eurolige 1993. godine), Olimpiju i Maccabi.

Radulović je na predstavljanju dao izjavu portalu zagorje.com : “Na jedan specifičan način došlo je do dogovora između mene i Dragutina Črnjevića. Iako smo prijatelji već više od 30 godina, prošli smo neke razgovore i pregovarali dvadesetak dana i na kraju smo se dogovorili. Ja sam košarkaški trener na tržištu, dobi sam mogućnost da radim u Zaboku i ja sam time zadovoljan. Dat ću sve od sebe da ne narušim strukturu Zaboka koja je već nekih 20 godina prepoznatljiva u Hrvatskoj. Učinit ću to na svoj način, sa svojim znanjem i radom, iskustvom i imenom i pokušat ću doprinjeti da rezultat i rad dignemo na još neku veću razinu, a isto tako da razvijamo mlađe igrače. Zadovoljan sam što sam trener Zaboka i što ću surađivati s ljudima koji vode ovaj klub.”

Zdravko je u svojoj trenerskoj karijeri vodio i klubove poput Cibone, Cedevite…

“Što se tiče trenerskih karijera tu je vrlo bitno kako se znate prodati i reklamirati. Upravo iz razloga što sam u igračkim danima ostvario neke svoje ambicije, nemam potrebe da hodam okolo i pričam kako sam dobar trener. Šesnaest godina se bavim trenerskim poslom i mislim da sam jedan od rijetkih trenera u Hrvatskoj koji inzistira na radu s mlađim igračima i njihovoj afirmaciji. S moje točke gledišta imao sam dobre rezultate. Kao trener Zagreba igrao sam dva finala kupa protiv Cibone koja je igrala Euroligu. Vodio sam Cedevitu s kojom sam bio dva puta prvi u ligi. Moj borovak u Ciboni teško je komentirati jer je to bilo najgore razdoblje u povijesti kluba, ali ponosan sam što sam izeđu ostalih trenirao i Bojana Bogdanovića. Radio sam i u Kini i u Italiji, a zadnje dvije godine sam radio i u Samoboru gdje sam afirmirao Mandalinića koji je pretprošle sezone bio najbolji igrač lige i Levanića koji je prošle sezone bio najbolji igrač prve lige. Ja sam zadovoljan s onim što sam napravio. Ja ne pripaadam nikakvim strukturama, cijeli sam život bio sam svoj igrač. Ako iza mene ostane 10-15 igrača koji će za nekoliko godina nešto predstavljati u Hrvatskoj košarci, nitko sretniji od mene”, zaključio je Radulović za portal Zagorje.

Iz Samobora je stigao i najbolji strijelac Prve muške lige

Dodajmo još kako je novo ime u redovima Zaboka i Bruno Levanić-Kutni, najbolji strijelac i asistent Prve muške lige u prošloj sezoni – u dresu Samobora postizao je 21.7 koševa i 5.9 asistencija po utakmici. 203 centimetra visoki krilni igrač sa Zabokom je potpisao trogodišnji ugovor.

FOTO: zagorje.com

“Iza mene je odlična sezona, bila bi i savršena da zbog bolesti nisam morao propustiti pet utakmica između 5. i 10. kola. No vratio sam se još jači. Bila je ovo moja najbolja sezona i odlučio sam da je vrijeme za iskorak, a iz tog razloga sam potpisao ugovor sa Zabokom, jer vjerujme da je to za mene najbolja opcija. Zabok je stabilan prvoligaš s odličnim uvjetima za trening, a tu je i trener Radulović s kojim sam odlično surađivao u Samoboru i od kojeg sam puno naučio”, izjavio je Bruno za zagorje.com.

VEZANO:

FOTO: zagorje.com

Related Articles