ABA liga: Nacionalni derbi

ABA liga se vraća nakon reprezentativne pauze. Riječ je o utakmici 14. kola regionalnog natjecanja u kojem se sastaju dva hrvatska trenera. Naime, radi se o “lokalnom” derbiju gdje će u Novom Mestu snage odmjeriti Krka i Cedevita Olimpija.

Jurica Golemac ima odličan zamah sa Zmajčekima koji su pobijedili šest utakmica zaredom, dok Vladimir Anzulović traži bijeg iz opasne zone nakon četiri poraza u nizu. Cedevita Olimpija traži nastavak niza kako bi se održala u playoff priči, što i jest objektivan cilj poslije tolikih ulaganja u momčad.

Krka u ABA ligi nikada nije pobijedila Cedevita Olimpiju te su za sada na međusobnom omjeru od 2-0 otkako se Cedevita ujedinila s Olimpijom. U službenoj najavi ABA lige u fokus su stavljena dva playmakera, Rok Stipčević kod Krke i Kendrick Perry kod Cedevita Olimpije.

Stipčević je ove sezone lider Zelenih s nešto više od 11 poena i dvije asistencije u prosjeku, dok je Perry na 14 poena i četiri asistencije po utakmici. Pitanje tko uspije nametnuti svoj ritam bi moglo odlučiti večerašnjeg pobjednika. Susret se, u dvorani Leon Štukelj igra od 20 sati.

Related Articles