Barnjak i Jelenković ostaju u Škrljevu

Josip Barnjak i Toni Jelenković produžili su svoje ugovore sa šestoplasiranom ekipom HT Premijer lige.

Ovime je Škrljevo riješilo pitanje startnih bekovskih pozicija za sljedeću sezonu.

Barnjaku će ovo biti peta sezona u klubu iz Bakra, a prošle je sezone u HT Premijer ligi bilježio 11.0 poena, 3.9 asistencija, 3.5 skokova te 1.8 ukradenih lopti (2. u ligi) po utakmici.

Najbolji učinak sezone ostvario je u gostujućoj pobjedi protiv Zaboka kada je upisao 21 poen, 8 skokova, 4 asistencije te po dvije ukradene lopte i blokade.

Josip Barnjak: “Zadovoljan sam završenim pregovorima sa mojim klubom i potpisom novog ugovora. Spremam se individualno i željno očekujem početak priprema polovicom kolovoza. Očekuje nas nastup u HT Premijer ligi i jednoj od regionalnih liga. Smatram da će iskorak u neku od regionalnih liga očvrsnuti ekipu i da će Škrljevo, kao i Gorica prošle godine, nastupom u jačoj ligi biti jače i lakše odigravati utakmice sa slabijim ekipama u HT Premijer ligi. Očekujem da će uprava složiti dobru ekipu, te da ista može napraviti korak više u domaćem prvenstvu.”

Zadranin Jelenković Škrljevu se pridružio prošle sezone nakon epizode na Islandu. 24-godišnji razigravač prošle je sezone bio 6. asistent lige (4.5 po utakmici) te se istaknuo sa vrlo atraktivnim stilom igranja.

Toni Jelenković (hks-cbf.hr)

Daleko najbolju utakmicu odigrao je u pobjedi protiv Gorice kada je dobro iskoristio izostanak Arslanagića te upisao 25 poena, 5 skokova, 6 asistencija i 3 ukradene lopte.

Toni Jelenković: “Prošle sezone, nakon povratka sa Islanda, preporodio sam se u Škrljevu. Igranje sa Barnijem u paru bilo mi je super. Pred nama je nova sezona i nastup u dva natjecanja. Biti će to test da vidimo što ekipa može, kada igra u dva sustava.”

Škrljevo je ovim potezima krenulo u slaganje rostera za sljedeću sezonu kada ih (navodno), uz nastup u domaćem prvenstvu, očekuje i sudjelovanje u ABA 2 ligi.

FOTO: hks-cbf.hr

 

Related Articles