“Beograd je prvi favorit za domaćinstvo završnice Eurolige”

Direktor beogradske arene, Goran Grbović, jučer je gostovao na tamošnjoj nacionalnoj televiziji te je otkrio kako je Beograd glavni kandidat za domaćinstvo završnice Eurolige koja planira završiti ostatak suspendirane sezone na jednoj lokaciji.

Do sada su za organizaciju završnice aplicirali Koln, Kaunas, Ljubljana i Beograd. Sam Grbović smatra kako je Beograd u velikoj prednosti u odnosu na konkurenciju zbog svog logističkog potencijala. Također je potvrđeno kako je kontakt s vodstvom Eurolige uspostavljen i da se vode pregovori, odnosno prezentira što to imaju za ponuditi.

Cijeli proces je veoma kompleksan jer morate dovesti 18 ekipa u jedan grad, u kojem bi se u tom natjecateljskom dijelu da bi se završila Euroliga, odigralo šest kola. To su 54 utakmice u veoma kratkom periodu. Poslije toga se igraju Final Eight i Final Four – ukupno dakle 62 utakmice.- izjavio je Grbović.

Direktor Arene Beograd kaže da Slovenci imaju za ponuditi jedino obljetnicu prvenstva iz 1970. kada je bivša država bila prvak:

Što se tiče logističkog dijela, Beograd je u prednosti u odnosu na sve ostale gradove jer smo mnogo ranije počeli komunicirati s Euroligom, još od onog prvog dana kada je izbacila raspored kako bi se to hipotetički igralo u jednom gradu. Ljubljanja se prijavila prošle nedjelje i ona nam je konkurencija. Poznato je da mnogi direktori klubova žele da se završnica odigra kod nas. To je naša prednost.

 

Related Articles