Bundesliga uvodi nova pravila igračima: Narukvice za lokalizaciju

Igrači prve njemačke košarkaške lige koji su okupljeni u Muenchenu gdje bi na završnom turniru bez gledatelja trebali privesti prvenstvo kraju bit će “potaknuti” da nose narukvice za lokalizaciju u okviru sanitarnog protokola za zaštitu od koronavirusa.

– U slučaju da imamo jednog ili više igrača ili članova osoblja koji su pozitivni na koronavirus, moći ćemo koristiti te podatke kako bismo utvrdili s kim su bili u kontaktu u prethodnih 48 sati, izjavio je za MagentaSport doktor Florian Kainzinger koji je zadužen za provedbu sanitarnih mjera na turniru.

– Ova nam je tehnologija potpora ako se dogodi najgori slučaj, dodao je Kainzinger.

Korištenje narukvice bit će dobrovoljno, a igrači će biti zavedeni pod pseudonimom tako da će samo odgovorni liječnici moći identificirati igrača.

Šef košarkaškog odjela minhenskog Bayerna Marko Pešić je za ESPN izjavio da će igraći biti jako poticani da nose narukvicu, ali da neće biti obavezni to činiti.

Kao i u nogometu, njemačka je košarka predstavila sanitarni protokol i kalendar za završetak sezone. Deset je momčadi pristalo sudjelovati na ovom trotjednom natjecanju. Svi su smješteni u istom hotelu u izolaciju.

Nakon utakmica po skupinama (dvije skupine od po pet momčadi) igraju se po dva susreta četvrtfinala, zatim polufinala i na kraju finale.

– Radi se o kontaktnom sportu i ako netko bude pozitivan, cijela je skupina u opasnosti. To bi moglo značiti kraj turnira. rekao je direktor Lige Stefan Holz.

Related Articles