Nedjelja, 1 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Čavlović više nije predsjednik, ništa od izbacivanja FMP-a; ABA 2 bi se mogla proširiti

  ABA liga danas je odradila sjednicu na kojoj ponovno ništa specijalno nije dogovoreno. Puno priče, malo konkretnih novosti i odluka. Prijedlog Partizana o izbacivanju FMP-a se nije ni razmatrao jer nije bio tema dnevnog reda. Domagoju Čavloviću ovo je bila zadnja sjednica kao predsjedniku, a njegovu dužnost trebao bi preuzeti predstavnik upravo FMP-a.

  - Advertisement -

  Po pitanju ABA 2 lige, od deset poznatih ekipa, još je četiri-pet momčadi koje su zainteresirane za sudjelovanje u drugom rangu regionalne košarke. To su Zemun, Studentski centar, Podgorica, Borac Banja Luka i Sloboda iz Tuzle. O njima se još očekuje očitovanje, odnosno odluka o plaćenim pozivnicama.

  Rabotnički, Sutjeska, Lovćen, Helios, Gorica, Sloboda Užice, Zlatibor, Spars i Široki su klubovi koji bi sigurno trebali nastupati iduće godine, a s obzirom na interes vrlo je vjerojatno da ABA 2 liga bude proširena na 14 klubova. Na sjednici se razmotrio status Koper Primorske.

  Ukoliko se Slovenci odluče na izlazak iz natjecanja zbog financijskih problema koji ih muče, tada će u ABA ligu ući sjevernomakedonski prvak MZT iz Skoplja. Na sjednici je dogovoren početak sljedeće sezone koja je predviđena za 19. i 20. rujna. Ždrijeb će biti održan sredinom sljedećeg mjeseca.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE