Cedevita Junior domaćin desetkovanom Alkaru

Cedevita Junior (4-1) u 6. kolu HT Premijer lige dočekuje sinjski Alkar (0-5) koji još uvijek traži prvu ovosezonsku pobjedu.

Vitamini u susret ulaze kao izraziti favoriti, no trener Damir Mulaomerović poziva na oprez.

“Prije svega treba biti oprezan iako ne trebamo bježati od uloge favorita protiv Alkara. Oni će zasigurno biti motivirani, trener Trninić koji je bio u Cedeviti Junior posebno, da dokažu da situacija na ljestvici nije pravi omjer snaga. Ono što mi moramo je nastaviti u tom dobrom pozitivnom ritmu, da igramo svoju igru, brzo, što nas krasi od starta prvenstva, da što se pristupa tiče budemo maksimalno unutra, da ne dovedemo utakmicu u pitanje. Ovo su utakmice u našem rangu, njih moramo pobjeđivati ako želimo biti u gornjem domu. Posebice jer nam slijede ogledi protiv Cibone i Gorice u nastavku prvenstva”, kaže trener Damir Mulaomerović.

Jure Planinić (FOTO: HKS/Marin Sušić)

Jedan od stožernih igrača Cedevite Junior je centar Jure Planinić koji je zbog ozljede propustio start lige ali sada je u punom pogonu i minutaži. “Sezona je do sada dobra, igramo dobro, mlada smo momčad. Slijedi nam susret s Alkarom koji je ozbiljna momčad, sigurno će biti motivirani da dođu do prve pobjede u sezoni ali mislim da sve ovisi o nama. Mislim da smo favoriti u ovom ogledu i da se moramo pridržavati svega što trener bude tražio od nas, sve ispoštovati pa onda pobjeda ne bi trebala doći pod znak pitanja. Kemija u momčadi je super, kliknuli smo i na parketu i izvan njega i to za sada pokazuju i rezultati.”


Sinjani na gostovanje u Zagreb dolaze znatno oslabljeni – Ali Ahmed više nije član Alkara, Duje Putnik i Stipe Krstanović i dalje su ozlijeđeni, a upitan je i nastup kapetana Hrvoja Vučića. Već ionako porozna obrana Alkara od visokih igrača ostala je samo na Viktoru Šariću i Mladenu Tomaševiću, stoga će pozitivan ishod u današnjoj utakmici biti ravan čudu.

Marko Trninić (FOTO: AB foto digital/KK Alkar)

“Stvari su takve kakve jesu, trebamo prvenstveno raditi na tom obrambenom segmentu gdje imamo dosta rezerve i psihološki podići momčad koja je poljuljana serijom poraza. Idemo se boriti s onim što imamo, Cedevita je favorit, ali nadu u pozitivan rezultat nam nitko ne može oduzeti”, kazao je trener Marko Trninić.

Utakmicu između Cedevite Junior i Alkara možete od 19 sati pratiti u izravnom prijenosu na HKS TV-u.

FOTO: KK Cedevita Junior

Related Articles