Zadar gostuje u Novom Mestu, debitira Marčinković

Košarkaši Zadra (0-3) danas gostuju kod Krke (1-2) u Novom Mestu u sklopu 4. kola AdmiralBet ABA lige.

Aktualni prvaci Hrvatske u ovu utakmicu ulaze s imperativom pobjede, dosadašnja tri poraza u ABA ligi te dva u HT Premijer ligi doveli su pod upitnik status trenera Ivana Perinčića, tako da bi gostujuća pobjeda protiv direktnog suparnika na tablici donekle obnovila već potrošenu zalihu kredita stratega Zadra.

Utakmicu su najavili trener Perinčić te povratnik u redove Zadra, Pavle Marčinković.

Pavle Marčinković (FOTO: KK Zadar)

“Za nas je ovo jako bitna utakmica samim time što je gostujuća utakmica i dolazimo protivniku koji je trenutno u dobroj formi. Znamo s kojih strana oni nama najviše prijete, naglasak je na Stipčeviću, koji igra u odličnoj formi ove sezone. Mi smo u zadnjih par dana, od kad smo se kompletirali, u puno boljem stanju i očekujem jedan drugačiji Zadar u Novom Mestu”, komentirao je Pavle Marčinković uoči svoje prve utakmice.

Zadranima najveća opasnost prijeti od Roka Stipčevića koji trenutno igra u vrhunskoj formi – u posljednje tri utakmice redom je postizao 33 koša protiv Mornara (trica 9/10), 27 protiv Tajfuna u slovenskom prvenstvu te 25 protiv Mege.

Rok Stipčević (FOTO: Mega Basket/Ivica Veselinov)

“Krka je tradicionalno neugodan protivnik, prošle sezone smo u Novom Mestu odigrali jednu od najboljih utakmica i nadam se da to možemo ponoviti. Kao i sve slovenske ekipe, oni igraju jako agresivno, pressing po čitavom terenu, primarno ćemo morati odgovoriti na njihovu agresivnost. Također, moramo zaustaviti njihov šut za tri poena, prvenstveno Stipčeviću i Laporniku koja su njihova dva najbolja igrača. Moramo biti na visokom energetskom nivou, moramo biti pravi i igrati kao momčad. Baš ta timska obrana će biti ključ u Novom Mestu”, istaknuo je trener Ivan Perinčić.

Utakmica između Krke i adra počinje u 17 sati uz izravan prijenos na Arena Sport televiziji.

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Related Articles