Hrvatska porazom otvorila Europsko prvenstvo

Hrvatska mlada reprezentacija poražena je na startu Europskog prvenstva koje je danas počelo u Grčkoj, od vršnjaka iz Litve.

Hrvatska mlada reprezentacija nije uspjela iznenaditi jednog od favorita natjecanja – reprezentaciju Litve te tako porazom ulazi u Europsko prvenstvo. Prijelomni trenutak u susretu dogodio se tijekom druge četvrtine kada Litva stvara dvocifrenu razliku koju više nije ispuštala do kraja.

1. ČETVRTINA

Obje reprezentacije otvorile su prvu utakmicu na turniru ispitivanjem snaga, Hrvatska je povela preko Zvonimira Ivišića, a tek nakon dvije minute igre Litva dolazi do prvih poena. Bio je to i početak mini serije naših suparnika koji preko Motiejusa Krivasa i Kajusa Kublickasa dolaze do 6-2. Luka Skorić potom postiže tricu i smanjuje početni zaostatak na poen minusa.

Do kraja četvrtine igralo se koš za koš bez nekih većih oscilacija pa se na prvi mali odmor otišlo s 20-17 za reprezentaciju Litve.

2. ČETVRTINA

U drugu četvrtinu Litva ulazi puno bolje nego Hrvatska i preko Titasa Šargiunasa, Emilisa Bartninkasa i Motiejusa Krivasa radi seriju 9-0 te tako stvara prvu značajniju prednost u ovom susretu (29-17). Naši suparnici tu nisu stali i nastavili su graditi svoju prednost sve do dvije minute prije kraja poluvremena kada pri rezultatu 41-26, izbornik Hrvatske Jeronimo Šarin zove timeout.

Minutu prije kraja dolazi do malog obračuna između Krivasa i Tomislava Ivišića kada reprezentativac Litve prvo loptom, a onda i laktom pogađa našeg centra. Sudačka trojka dosudila je Tomislavu prekršaj te podijelila obojici igrača tehničke. Igra se potom nastavila, a na poluvrijeme je naša reprezentacija otišla s dosta velikim minusom (43-26).

3. ČETVRTINA

Ponovno reprezentacija Litve nešto bolje otvara četvrtinu, odnosno drugo poluvrijeme i serijom 6-2 dolazi i do najveće prednosti na utakmici +21 (49-28). Napad kasnije Stellan Rajaofera pronalazi odlično brzinsko rješenje gdje je sam sebi kreirao otvoreni šut s perimetra.

Nešto bolja igra u napadu ništa nije značila izabranicima Jeronima Šarina jer obrana ne prati razinu. U samo tri minute treće četvrtine Litva je postigla čak 15 poena (58-34) i to je bio razlog da naša klupa pozove timeout. Uspjela je Hrvatska potom malo stati na loptu i ne dozvoliti protivnicima lagane koševe pa serijom 16-11 i smanjiti zaostatak krajem treće četvrtine na -19 (69-50).

4. ČETVRTINA

Kroz posljednju četvrtinu Litva je rutinski odrađivala posao te je limitirala svaki pokušaj Hrvatske da smanji zaostatak na prihvatljiviju razliku. Čak 18 izgubljenih lopti kroz susret i desetak skokova manje od suparnika ipak su bili previše da bi se mogla ugroziti reprezentacija Litve i jedan od glavnih favorita za naslov prvaka.

Našu reprezentaciju sutra od 15:00 sati očekuje vrlo važan susret protiv Poljske.

 

Related Articles