Adria Oil Škrljevo preko VROS-a do treće pobjede u nizu

U susretu dvije neporažene ekipe na startu HT Premijer lige u maloj dvorani Gradski vrt u Osijeku pobjedu je odnijela ekipa Adria Oil Škrljeva pobijedivši Vrijednosnice Osijek 88:75.

Prvih deset minuta pripalo je Adria Oil Škrljevu rezultatom 29:26. Bila je to izjednačena četvrtina u kojoj su gledatelji u maloj dvorani Gradski vrt vidjeli čak sedam izjednačenja. Koševima je prednjačio Amerikanac u redovima Zelenih Taylor Adway koji je postigao 11 koševa uz jednu tricu. S druge strane parirali su mu južnosudanski reprezentativci u redovima Brokera Aniyabany Makoi sa 8 i Kuany Kuany sa 7.

I druga četvrtina je pripala gostima koji su je dobili rezultatom 19:17, pa se na veliki odmor otišlo sa +5 (43:48) za Adria Oil Škrljevo. Gosti s Kvarnera u tri su navrta imali šest poena viška, a najveća prednost bila je na početku 19. minute kada su imali +8 (38:46), te isteku posljednje minute (48:40). Nakon prvih dvadeset minuta Adway kod Adria Oil Škrljeva postigao je 13, a Makoi 11 koševa.

Treća četvrtina pripala je Zelenima koji su je dobili rezultatom 21:11, za konačnih 69:54 na isteku tridesete minute. Toni Jelenković postigao je dvije trice za redom, Ivan Vrgoč još jednu za 15 poena prednosti.

Gosti sa Škrljeva u posljednjih deset minuta održavaju prednost da bi u 37. minuti imali +22 pri rezultatu 88:66. Visoku prednost trener Damir Rajković koristi za davanje prilike mlađim igračima, pa Brokeri uspijevaju smanjiti razliku.

Adway ponovno najučinkovitiji na utakmici i kod Adria Oil Škrljeva sa 19 koševa, dok su Jelenković i kapetan Josip Barnjak zabili po 15. Kod Vrijednosnica Osijek najučinkovitiji bio je Makoi sa 18 postignutih koševa.

Zeleni se sada okreću slijedećem kolu i susretu sa Šibenkom, dok Brokere očekuje gostovanje kod Cedevite Junior.

Tekst: KK AdriaOil Škrljevo/Vladimir Jurić
FOTO: KK Vrijednosnice Osijek

Related Articles