Mario Hezonja uspješno debitirao: Mirotić nezaustavljiv

Mario Hezonja uspješno je debitirao u dresu Panathinaikosa koji je u 27. kolu Eurolige u svojoj OAKA areni ugostio Barcelonu. U povratku Nicka Calathesa u Atenu, koji je dobio posebnu dobrodošlicu, pobjedu je odnijela Barcelona na pogon Nikole Mirotića. Konačan rezultat bio je 77:85.

:mario-hezonja-panathinaikos

Bila je to jednosmjerna utakmica, a Zeleni su imali skraćeni roster od samo osam “aktivnih” igrača, bez odsutnog Nemanje Nedovića. Odmah od početka konce je preuzeo Nikola Mirotić za kojega obrana Panate nije imala lijeka. Barca je inicijativu kapitalizirala sa 17:26 nakon prvih deset minuta.

Imali su Katalonci i dvocifrenu prednost, ali se Panathinaikos držao u igri cijelo vrijeme na osam do deset razlike. Tako je bilo i do kraja susreta gdje se Mirotiću pridružio razigrani Cory Higgins pa pobjeda nije došla u pitanje. Mirotić je bio najefikasniji kod Barce s 25 poena i pet skokova. Cory Higgins je ubacio 16 poena.

Mario Hezonja najbolji u porazu Panate

Mario Hezonja je bio najbolji pojedinac Panathinaikosa s 21 poenom i dva skoka. Dubrovčanin je odigrao 29 minuta te je imao šut iz igre 3/6 uz 2/5 za tri poena.

https://twitter.com/EuroLeague/status/1366849671759593478

Related Articles