Oglasio se vodeći čovjek ABA lige : Tema nastavak prvenstva i dodatno mjesto u Europi!

Bili smo u stalnim kontaktima s Euroligom, oni su imali namjeru da sve to završe.  Zbog novca, TV prava, sponzorskih ugovora… ta njihova odluka i nama nešto pojednostavljuje i manje nas tjera da i mi igramo – rekao je predsjednik regionalnog natjecanja, Domagoj Čavlović za Telegraf i dodao:

– Nama je taj final four bio veoma bitan zbog igranja u Euroligi sljedeće sezone, ali s obzirom na to da su oni donijeli ovakvu odluku, vidjet ćemo na Skupštini u srijedu u kom smjeru će to sve ići. Mi smo pripremili sve varijante igranja, ali sada ćemo vidjeti hoćemo li uopće nastaviti. Mislim da ne bi trebalo forsirati. Kod nas je specifično što timovi nisu iz istih država, puno je striktnije i kompliciranije. Koliko sam ja shvatio iz dokumenta Eurolige, oni ponavljaju sezonu tako da se na neki način krše i naše propozicije. Treba tu biti pametan i donijeti pravu odluku.

– Naši razgovori s Euroligom su bili u smjeru još jednog mjesta za Eurokup, nisu nam mogli ništa obećati. Vidim da su se neke ekipe odlučile za FIBA Ligu prvaka pa je moguće da dobijemo još jednu pozivnicu. Cedevita Olimpija i Mornar su četvrti i peti klub pa bi bilo dobro da dobijemo četiri naše ekipe u Eurokupu – jasan je Čavlović.

Iz perspektive svog kluba i ABA lige:

U ulozi kluba, da budem iskren, mi smo faktički raspustili sve i nemamo ekipu za eventualan nastavak. Definitivno smo bliži toj priči. Taj glavni zalogaj za nastavak je bila pozicija prvaka. Ali ponavljanje sezone u Euroligi nije nam ni dala prostora za razmišljanje. Barem koliko sam ja shvatio to iz dokumenta. Nisam ni s kim još pričao od ljudi iz klubova, tako da nemam nikakvu ideju kako će reagirati. Suludo je sada nešto na silu pokušavati, jer je taj najveći ulog već podijeljen za zelenim stolom. Na žalost, jer svi mi sportaši volimo da se ta pitanja riješe na terenu – rekao je Čavlović i dodao:

– Bez obzira na krizu, i onu financijsku, mislim da će sljedeća sezona biti dobra. Klubovi će na svojoj koži osjetiti val krize koji će doći, ali može ispasti dobro to što će neki mlađi igrači dobiti priliku prije nego što su je očekivali. To je dobra stvar za ligu, za regiju, za reprezentacije…

Zaključio je Čavlović, aktualni direktor Cibone.

Related Articles