Nastavlja se sezona PRO 3×3 Toura koji dolazi u Lipik

Lipik je grad koji već ima jaku tradiciju igranja i organiziranja turnira ulične košarke, ali ovo je prvi put da PRO 3x3 Tour karavana stiže u ovaj grad na samom zapadu Slavonije.

Nastavlja se druga sezona PRO 3×3 Toura 2023. Radi se o seriji spektakularnih međunarodnih turnira u košarci 3×3. Ovogodišnji turnir se približava svojem kraju, a njegova osma postaja bit će lijep grad u Požeško-slavonskoj županiji- Lipik.

Lipik je grad koji već ima jaku tradiciju igranja i organiziranja turnira ulične košarke, ali ovo je prvi put da PRO 3×3 Tour karavana stiže u ovaj grad na samom zapadu Slavonije. Lokacija održavanja turnira je indikativna jer će 3×3 igralište biti postavljeno na poznatom košarkaškom terenu pored Dječjeg doma u Lipiku. Riječ je o kultnom mjestu na kojemu su zadnjih godina svoje umijeće pokazali ponajbolji svjetski 3×3 košarkaši – olimpijski pobjednici te europski i svjetski prvaci!

Posrijedi je jedinstven sportsko-turističko-edukativni događaj koji ima i natjecateljski karakter. Osim financijske nagrade za najbolje, sve prijavljene ekipe iz Hrvatske i inozemstva prikupljaju bodove kako bi na taj način pokušale osigurati plasman na Završni turnir u sklopu ovog Toura koji će biti organiziran 11. i 12. kolovoza 2023. u središtu Šibenika.

Svoje je mjesto do sada uspjelo osigurati sedam kvalitetnih ekipa iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, a u Lipiku će se iskristalizirati osmi sudionik velikog šibenskog finala, i to u konkurenciji snažnih ekipa iz nekoliko europskih zemalja. 

Oba dana (28. i 29. srpnja), u predvečernjim i večernjim satima, u trajanju od 19:00 do otprilike 23:00, bit će organizirana natjecanja ekipa u kategoriji Senior Elite. Prvog dana održat će se natjecanja po skupinama, a drugog dana slijede završne seniorske utakmice. Pobjednička ekipa osvojit će novčanu nagradu od 2.000 eura, drugoplasiranoj će pripasti 800 eura, a trećeplasiranoj ekipi 400 eura.

Program u poslijepodnevnim satima drugog dana (subota, 29. srpnja) obuhvaća i sadržaje za djecu i mlade – Kids Day te oglede juniorskih U-19 ekipa u 3×3 košarci. Bit će organizirana i edukacija o 3×3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje. U Lipiku će ponovno, kao i Jamnica ProSporna protekla dva turnira u Zagrebu i Zaboku, biti održana i posebna promocija nove aplikacije i interaktivnog plakata ovogodišnjeg Toura.  

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i u lijepom ugođaju Lipika uživaju u potezima 3×3 majstora. Dođite i zabavite se uz vrhunsku košarku i odličnu glazbu! Ulaz na sva događanja je slobodan, a izvrsna zabava je zajamčena. 

Detaljnije informacije o ovogodišnjem Touru i turniru u Lipiku možete pronaći na službenoj internetskoj stranici https://pro3x3.hr/ te na društvenim mrežama Toura. 

 

Related Articles