Škrljevo domaćin Ciboni u derbiju šestog kola HT Premijer lige

Derbi 6. kola HT Premijer lige odigrati će se u dvorani na Mavrincima gdje Adria Oil Škrljevo (4-1) dočekuje Cibonu (4-1).

Škrljevčani su nakon domaćeg poraza protiv Šibenke vratili samopouzdanje s uvjerljivom pobjedom u Sinju. Napokon na raspolaganju imaju kompletan roster te s optimizmom čekaju današnji susret.

Utakmicu su na press konferenciji, koju je obilježilo i druženje s navijačima, najavili Ivan Vrgoč, kapetan Škrljeva Josip Barnjak te trener Damir Rajković.

“Cibona je vrlo mlada ali je pokazala da bez obzira na godine može igrati sa svakim, te pruža odlične igre. Ne mogu reći da se možemo opustiti jer igramo sa kvalitetnom ekipom, pa kako bude, te da nam rezultat nije u mislima. Možemo se nositi sa Cibonom, ali moramo puno trčati, jer je protivnik trkačka ekipa”, naglasio je trener Damir Rajković.

Ivan Vrgoč, Josip Barnjak i Damir Rajković (FOTO: KK Adria Oil Škrljevo)

“Adria Oil Škrljevo napokon ima deset igrača koji u svakom trenutku mogu zamijeniti jedan drugoga”, naglasio je kapetan Josip Barnjak. “Cibona igra odlično. Imaju kemiju i jako su brzi. Za razliku od prošlih godina sada i mi imamo dobar roster, pa svi koji budu igrali mogu parirati gostima.”

Sličnog razmišljanja je i Ivan Vrgoč koji je naglasio da “ekipa ne smije dozvoliti da ih Cibona pretrči”.


Gostovanje na Mavrincima za Cibonu će označiti kraj serije uzastopnih utakmica – Vukovima će ovo biti šesta utakmica u samo 13 dana.

Najavu utakmice dao je pomoćni trener Cibone, Bariša Krasić: “Mi smo u jednom ludom ritmu utakmica i dolazi nam utakmica sa Škrljevom koje je jako kvalitetna ekipa. Vidimo da su svake sezone sve bolji i ove godine su to također pokazali i to je sve planski odrađeno jer su dugo na okupu i struka i neki igrači. Imaju kvalitetu u Barnjaku i 2 strana igrača i svakako će biti teška utakmica pogotovo jer neće proći ni 48 sati od utakmice s Partizanom. Unatoč tome mi smo maksimalno spremni i idemo odigrati utakmicu najbolje što možemo i spremati se za ono što nas čeka u nastavku sezone.”

Krešimir Radovčić (FOTO: KK Mornar – Barsko Zlato/Media Pro)

Krešimir Radovčić je pak rekao: “Nakon poraza od Partizana imamo novu utakmicu i to protiv Škrljeva koje je pokazalo da je neugodan protivnik i to ekipama koje igraju ABA ligu. Mi se moramo regenerirati što prije i krenuti u vraćanje ritma da se ponovno pokušamo vratiti pobjedama.”

Utakmica na Mavrincima počinje u 18 sati uz izravan prijenos na HKS TV-u.

FOTO: HKS/Marin Sušić

Related Articles