Solidan nastup Bendera i Žižića u pobjedi Maccabija nad Realom

Dragan Bender i Ante Žižić sudjelovali su u novoj solidnoj partiji i pobjedi Maccabi Tel Aviva protiv Real Madrida u sklopu 21. kola Eurolige. Izraelski sastav je nadigrao Madriđane s rezultatom 86:84.

Tyler Dorsey je s 30 poena bio najbolji igrač utakmice te ujedno predvodnik pobjede Izraelaca. Dragan Bender je za 19 minuta ubacio 9 poena uz tri od pet šut za tri poena te četiri skoka i jednu ukradenu loptu. Ante Žižić je odigrao dvije minute više te je ubacio 8 poena uz tri skoka i jednu asistenciju.

Boji od njih je jedino još bio Othello Hunter koji je postigao 11 poena. Trey Thompkins je s 20 poena, šest skokova i četiri asistencije bio najbolji igrač u porazu Reala. Walter Tavares se priključio s 15 poena i šest skokova.

_

VIDEO Sažetak dvoboja

Hrvati u Euroligi

21. kolo je nepotpuno u Euroligi, a osim spomenutog dvojca je aktivan bio Kruno Simon čiji je Efes poražen od Zenita rezultatom 85:78. Simon je susret završio na 4 poena za 20 odigranih minuta, a dodajmo kako je minutu dobio i Džanan Musa te je ostao bez poena.

Visokih 75:51 bio je konačni rezultat ogleda između Milana i Bayerna. Kod Bavaraca je 20 minuta dobio Leon Radošević koji je postigao 4 poena uz pet skokova.