Split nakon ulaska u ABA ligu: “Moramo pokušati sastaviti kompetitivnu ekipu”

Nakon odluke Skupštine ABA lige o proširenju lige na 14 klubova što znači da će u sezoni 2020/21 Split biti u konkurenciji s Cibonom, Zadrom, Crvenom Zvezdom, Partizanom, Cedevitom Olimpijom, Budućnosti i ostalima. Žuti su izabrani zajedno s Borcem iz Čačka kao novi članovi ABA lige.

Pripremali smo se već duže vrijeme za ovaj iskorak do kojeg smo došli nakon zanimljive sezone, koju smo završili odlično i uvjeren sam da bismo plasman u ABA ligu ostvarili i da nije bilo kraja lige zbog epidemije. Ono što je sigurno, klub je u svim segmentima, od radne zajednice pa do momčadi, spreman za sve što nas čeka, sretni smo i s velikim uzbuđenjem čekamo prve utakmice. Vjerujemo da će i sponzori prepoznati potencijal kojeg nudi igranje u ABA ligi i da ćemo sve to, svi zajedno, znati iskoristiti. Povratak ABA lige na Gripe puno znači i za naš grad, navijači će imati prigodu sudjelovati u jednom kvalitetnom natjecanju koje će ponuditi puno uzbuđenja i emocija – rekao je direktor KK Splita Edo Blažević.

Pred sportskim direktorom Vedranom Vukušićem sada je veliki posao.

– Sretni smo što ćemo odmjeriti snage s najboljim ekipama u regiji. Ne želimo biti prolaznici, svjesni smo svih manjkavosti u odnosu na budžete drugih ekipa, ali vjerujem da ćemo složiti respektabilnu momčad, koja će biti spoj mladosti i iskustva – kazao je Vukušić.

Na treneru Ivici Skelinu je da na parketu odradi svoj dio posla.

Nakon sedam godina ponovno smo u ABA ligi, svjesni smo da je pred nama izuzetno težak zadatak. ABA ligu nije jednostavno igrati, to je teško natjecanje, a pred nama je period u kojem moramo pokušati sastaviti ekipu koja će biti kompetitivna – kaže Skelin

Related Articles