Sukob na sastanku ABA lige: I dalje bez rješenja

Epilog regionalnog natjecanja i dalje nije poznat. Klubovi su za to da se sezona završi na terenu, kao i da nema proširenja lige, a prije krajnjih odluka čekaju smjernice Eurolige.

Kako Nova.rs saznaje, na samom kraju video sastanka došlo je i do verbalnog sukoba između Bokana i Mijailovića.

Prvi čovjek Budućnosti optužio je predsjednika KK Partizan kako ‘crno-beli’ pokušavaju da se domognu titule za “zelenim stolom”. Nije tajna da je lider na tablici ABA lige, ukoliko se ne bude moglo završiti prvenstvo zbog pandemije koronavirusa, zagovarao ideju da se sezona završi prema postojećem stanju na tablici .

Bokan je imao mnogo zamjerki Partizanu po pitanju stavova i ideja oko prolongiranja lige i samog epiloga tekuće sezone. Činjenica je i da Podgoričani jedinu šansu za Euroligu imaju ako osvoje ABA titulu i zato su predložili da se kao završni turnir organizira final four u “Morači”, dok Crvena zvezda, kao trenutni član Eurolige, i Partizan kao član Eurokupa, čekaju rasplet u dva spomenuta natjecanja.

Jasno je da je Budućnost u najlošijoj poziciji po pitanju Eurolige ukoliko se sezona ne završi na parketu, jer se drugačije teško može vratiti među najbolje na Starom kontinentu.

S druge strane, Partizan se i preko Eurokupa može plasirati u Euroligu koja će na kraju i usmjeriti regionalnu ligu ka rješenju situacije.

Glavni spor predstavljao je termin narednog sastanka i što se može učiniti dok se čekaju smjernice Eurolige. U raspravu su se potom uključili i predstavnici drugih klubova, ponovljena je želja da igraju i da se prvak odluči na terenu, ali prevladava mišljenje da do kraja treba pričekati upute Eurolige.

Related Articles