Veljko Mršić ostaje izbornik, ali mora napustiti Zadar!

Danas je održan sastanak u prostorijama HKS-a koji je trajao gotovo tri sata! Na njemu je odlučeno da će Veljko Mršić ostati izbornik reprezentacije sve do Eurobasketa sljedeće godine.

”Veljko ostaje, ugovor mu traje do kraja Eurobasketa”, izjavio je Stojko Vranković za Index.hr.

Status izbornika bio je pod upitnikom nakon što se hravtska košarkaška reprezentacija nije kvalificirala na Olimpijske igre u Tokiju. Podsjećamo, u polufinalu Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Splitu bolja od Hrvatske bila je reprezentacija Njemačke, koja je kasnije u finalu svladala Brazil Ace Petrovića te osigurala nastup u Japanu.

Nakon turnira tražila se Mršićeva ostavka, Dino Rađa javno je prozvao izbornikove, po njegovom mišljenju, nelogične poteze, no izgleda da su na kraju ipak našli zajednički jezik.

”Ne, nije bilo nikakvih problema. Na sastanku smo sve probleme riješili i idemo sad dalje”, nastavio je Stojko.

Ipak, dogovorena je jedna promjena. Veljko Mršić mora napustiti klupu Zadra s kojim je ove sezone osvojio duplu krunu. “Mršić više neće moći biti trener Zadra. Dogovor je da može obavljati samo jedan posao, a to je posao izbornika”, zaključio je predsjednik HKS-a.

Zadar tako mora u potragu za novim trenerom, a kao prvi kandidat se ističe Ivan Perinčić, dosadašnji Mršićev pomoćnik, koji je ove sezone vodio Zadar tijekom Mršićevog odsustva zbog bolesti.

FOTO: hks-cbf.hr

Related Articles