VIDEO: Čampara s devet metara u zadnjoj sekundi za pobjedu Splita protiv Budućnosti

Sjajna dobrodošlica za Kapetana koji se vratio nakon 16 godina. Split je tricom u zadnjoj sekundi šokirao Budućnost na Gripama. Sani Čampara je sa zvukom sirene s devet metara pogodio za veliku pobjedu Žutih koji su na kraju slavili rezultatom 78:77.

Roko Ukić se vratio nakon 16 godina u svoj matični klub i novi debi bio je kao iz snova. Splićani su imali prednost tijekom cijelog susreta, no gosti iz Podgorice potpuno kompliciraju utakmicu u zadnjoj četvrtini pa je izgledalo da će još jednom ukrasti Splićanima bodove.

Ipak, u zadnjem napadu nakon skoka u napadu lopta dolazi do Čampare koji pogađa za veliko slavlje na Gripama. Jedino je šteta što ovakva utakmica nije mogla biti upriličena pred punim tribinama.

Igrač utakmice – Roko Leni

Roko Leni Ukić bio je definitivno igrač utakmice unatoč potezu Čampare. Kapetan reprezentacije dokaz je kako se igra za svoj matični klub te je odmah u debiju pokazao kako će biti veliko pojačanje. Ukić je završio utakmicu na 20 poena, pet skokova i tri asistencije.

Splićani, a vjerojatno i sam Ukić mogu žaliti što transfer nisu realizirali odmah na ljeto….Iako bez Marka Lukovića, Ukiću se pridružio Mesiček s 18 poena. Kod Budućnosti je najbolji bio Justin Cobbs s 19 poena.

Sažetak utakmice

Related Articles