Euroliga planira potpuno zatvaranje natjecanja od 2023. godine!

Euroliga planira potpuno zatvaranje natjecanja od sezone 2023./2024. Košarka u Europi vjerojatno više nikada neće biti ista! Sličan plan koji su pokušali provesti u nogometu, sada će pripadnice ECA-e provesti u djelo kroz košarkaške prilike.

Kako će na to reagirati FIBA i ostatak europskog košarkaškog svijeta još nije poznato? Sigurno je da će biti posljedica i po regionalnu košarku jer se očekuje da Crvena zvezda dobije dugotrajnu licencu. Stoga je upitna održivost same ABA lige koja praktički budućnosti neće ni imati.

Možda to znači okretanje domaćim natjecanjima ili izlasku u europske kupove koje organizira FIBA u kontekstu domaćih klubova? Mundo Deportivo u svom izvještaju navodi kako Eurokup više neće biti natjecanje broj dva preko kojeg se može doći do Eurolige iako je prvotno bio zamišljen da postane “euroliga 2”.

Vlasnici klubova su se pobunili zbog malih prihoda koje generira to natjecanje pa bi ono trebali dodatno izgubiti na značaju jer će sve karte biti usmjerene prema Euroligi. Ovo natjecanje ovakvog formata navodno odobrava 11 klubova suosnivača natjecanja.

Related Articles