Hrvatska prokockala prednost iz prvog poluvremena; Nizozemska preokrenula utakmicu

Hrvatska reprezentacija otvorila posljednji ciklus prvim porazom. Nizozemska je slavila s 57:65, a Mršićevi izabranici su odigrali utakmicu s dva lica. Nakon odličnog prvog poluvremena, Kockasti su potpuno posustali te su u završnici poraženi.

Odličan start početne petorke u kojoj je na jedinici zaigrao Dominik Mavra umjesto Ukića koji je u ovoj akciji pošteđen. Vrhunski početak Željka Šakića u napadu proizašao je iz odlične obrane koja je Hrvatskoj postala forte u ovim kvalifikacijama. Imali su Kockasti 19:6, ali su Nizozemci umanjili za 19:11 na kraju prve dionice.

Ulazak igrača s klupe je malo poremetio ritam utakmice, a Hrvatska se nije uspijevala značajnije odvojiti. Međutim, povratak prve petorke je rezultirao novim plus deset vodstvom, ali se na poluvrijeme ipak odlazi s rezultatom 35:27 u korist Hrvatske.

hrvatska-rumunjska-marin-maric-dreznjak

Slab je bio start drugog dijela jer je kroz prvih šest minuta ostala na samo dva postignuta poena pa su se Nizozemci približili na minus četiri (37:33), no loš niz je nakratko prekinuo Željko Šakić sa slobodnim bacanjima. Prilagodili su se Narančasti na agresiju Mršićeve momčadi pa su se zadržali u egalu. Iako je Hrvatska imala dominaciju u skoku, ipak je propušteno puno otvorenih prilika za rezultatsko odvajanje. U zadnjih deset minuta se ušlo s rezultatom 48:49 nakon lude trice Charlona Kloofa, što je bilo tek drugo vodstvo Nizozemske na utakmici nakon početnih 0:2.

Hrvatska je nakon samo minute nastavka pozvala minutu odmora i promijenila obranu na zonsku, ali Schaftenaar se razigrao te je svojom trećom tricom odveo Nizozemce na 48:54 sedam minuta prije kraja. Protivnička momčad je poboljšala obranu na centralnom picku pa se hrvatski napad poprilično poremetio. No, Mavra je s pet vezanih poena vratio Hrvatsku u igru, ali samo nakratko jer jer Franke vezao dvije trice za plus sedam.

Nizozemsko preuzimanje blokova kao da je zbunilo Mršićeve dečke, a na drugoj strani je Kloof pogodio šut za dva za plus sedam na dvije minute prije kraja (55:63). Hrvatska je nakon toga potpuno posustala te je do kraja postigla tek dva poena. Konačan rezultat je bio 57:65 za Nizozemce.

17 poena i 10 skokova bio je učinak Željka Šakića, najefikasnijeg igrača Hrvatske. Po 11 su ubacili Miro Bilan i Filip Krušlin. Kod Nizozemske je najbolji bio Yannick Franke s 15 poena.

Related Articles