Hrvatska protiv Republike Irske i Luksemburga!

Nakon što je Izvršni odbor FIBA-e donio odluku kojom se reprezentacijama Rusije i Bjelorusije i dalje ne dopušta registracija za pretkvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025, danas je napokon održano izvlačenje skupina za treći krug pretkvalifikacija.

U trećem krugu pretkvalifikacija sudjeluju: Hrvatska, Austrija, Bugarska, Danska, Norveška, Rumunjska, Slovačka i Švicarska, a pridružuju se Albanija, Irska, Kosovo i Luksemburg koji se prethodno nisu plasirali u drugi krug. Ovih 12 zemalja podijeljeno je u četiri skupine po tri ekipe, a u skupinama će igrati svatko sa svakim, kod kuće i u gostima. Samo prvoplasirani u skupini napreduje dalje u kvalifikacije za EuroBasket 2025.

Naša reprezentacija tako se našla u Skupini G, a supranici su nam Republika Irska te Luksemburg. Očekuju nas četiri utakmice, i sve to u periodu od 19. srpnja do 5. kolovoza.

Uoči ždrijeba uvažena je molba Hrvatskog košarkaškog saveza i KS Bugarske, jer obje zemlje sudjeluju i na Olimpijskom prekvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre od 12. do 20. kolovoza, da ne igraju u zadnjem mogućem terminu, odnosno 5. kolovoza, a sve u svrhu očuvanja zdravlja igrača i povećanja razdoblja za odmor između dva natjecanja.

Related Articles