Srđan Subotić nakon Turske: – ‘Mislim da su momci danas dali maksimum.’

Hrvatska će sutra tražiti popravni ispit protiv reprezentacije Poljske gdje imamo priliku osigurati treću poziciju u skupini.

Hrvatska juniorska reprezentacija poražena je u sklopu drugog kola Europskog prvenstva od reprezentacije Turske rezultatom 81-69. Bila je to izrazito izjednačena utakmica kroz prve tri četvrtine, a onda serijom 15-5 na ulasku u zadnju dionicu Turska rješava pitanje pobjednika.

Unatoč porazu, bilo je to puno bolje izdanje izabranika Srđana Subotića nego u utakmici protiv Njemačke.

‘Puno bolje naše izdanje danas, jedna jako dobro odigrana utakmica u većem dijelu, ali ne možemo i ne smijemo biti zadovoljni jer poraz je uvijek poraz. Turci su iskoristili naše izgubljene lopte, iskontrirali su nas čime su došli do laganih poena uz veliki broj skokova u napadu, a što je razumljivo kada usporedimo njihova tijela s tijelima naših igrača. Mislim da su momci danas stvarno dali jedan maksimum, igrali su do samoga kraja i s tim dijelom možemo biti zadovoljni.’ – rekao je izbornik o utakmici.

Već sutra nas očekuje susret protiv Poljske, važan je to susret koji će odrediti tko će u osminu finala s četvrte, a tko s treće pozicije kojom će se izbjeći jednog od glavnih favorita turnira – reprezentaciju Francuske.

‘Moramo se nastaviti spremati za sljedeću utakmicu, za sutrašnjeg suparnika – reprezentaciju Poljske. Oni su jedna ekipa koja je u našem rangu i vjerujem da tu možemo doći do prve pobjede. Za to će trebati odigrati još bolje nego danas, smanjiti broj izgubljenih lopti. Oni igraju dosta brzo, stalno idu u leđa, agresivni su i morat ćemo biti taktički disciplinirani te držati kontrolu lopte i paziti kako ulazimo u napade jer to može biti presudno u takvoj utakmici gdje se njima onda mogu otvoriti laki koševi.’ – zaključio je Srđan Subotić.

Related Articles