Euroligaš u problemima zbog neisplate plaća: Na vidjelo izišao sukob s igračima

Khimki je izgleda zapao u ozbiljne probleme. Ruski Euroligaš ima probleme s neisplatom plaća, a prema pisanju pojedinih ruskih medija riječ je o konkretno o posljednja dva mjeseca koja nisu isplaćena igračima. Pitanje je stoga kako će Khimki riješiti problem iako u svome rosteru ima neke “skupe igrače”, kao što je Aleksey Shved, jedan od top 3 najplaćenija igrača Europe.

Nedavno smo pisali kako je klub raskinuo ugovore s bivšim NBA igračima. Danas se javio Jonas Jerebko s javnim istupom kako se klub ne ponaša profesionalno te da nije u stanju ispuniti ugovoreno i dogovoreno. Uskoro se javio i generalni menadžer kluba, Pavel Astakhov:

30. prosinca je Jerebko napustio klub bez ikakve dozvole ili bilo kakvog dogovora s trenerom ili upravom. Ako netko dokaže suprotno, neka nam dostavi dokumente. Ne samo da je napustio bez dozvole, nego se nije pojavio na sljedećih četiri ili pet utakmica, koliko smo igrali u siječnju.”

S obzirom na klauzulu u njegovom ugovoru, isti je odmah raskinut pa je igrač kažnjen sukladno svome ponašanju.” – rekao je operativac ruske momčadi.

Jerebko je zatražio dozvolu da ode posjetiti obitelj koju nije vidio pet mjeseci te je spomenuo kako se trebao vratiti četvrtog siječnja, ali je dobio poruku od menadžera kako može ostati još dulje. Igrač naglašava kako sam i nije zabrinut jer će njegov agent riješiti problem, ali da se nije suočio s takvom situacijom u karijeri.

Related Articles